Aquesta pàgina web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i analitzar els hàbits de navegació de l'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació visitant la nostra Política de privacitat

Condicions Tenda On-line

Termes i condicions de la venda a través de la Botiga On-line a particulars.
1. Objecte.
Aquests termes comercials especifiquen les condicions per les que CERERÍA GALLISSÁ, S.L. (en endavant GALLISSÁ), a través de la seva pàgina web www.gallissa.com (en endavant Gallissa.com), ven i distribueix els seus productes.
2. Productes.
Les fotografiesde tots els productes artesans que comercialtiza Gallissa.com s'han d'entendre com orientatius ja que, amb motiu de la seva elaboració manual, aquests poden diferir en colors i/o acabats del model indicat.
La personalització serà sempre en escriptura occidental. Gallissa.com es reserva el dret d'acceptar el text i/o la fotografia proposat pel client.
2.1 Condicions d'us d'espelmes i encensos.
  1. Mai deixi l'espelma i/o encens encesos sense vigilància.
  2. Mantingui'ls lluny del corrent d'aire i de l'abast dels nens.
  3. Colocar vertical en una base segura i lluny de materials inflamables.
  4. En les espelmes personalitzades la flama no te que arribar a la part personalitzada (flor premsada, pintura, cinta, etc.)
 3. Comanda.
Gallissa.com es reserva el dret de modificar les comandes en cas de errors obvis o inexactituts en el mateix o en cas de que els productes no es trobin disponibles, informant immediatament de la mateixa al client (veure apartat 4).        
Totes les comandes recibudes realitzades por un menor de edat seràn confirmats telefònicament, sent imprescindible l'autorització del pare / mare o tutor legal el qual es farà responsable de la recepció de la comanda i abonar el seu import. Es per això molt important que ens indiqui, a la comanda, el se número de telèfon. 
Gallissa.com es reserva el dret de rebutjar comandes si ho considera oportú comunicant-ho al client en el termini més breu possible.
4. Preus, despeses d'envíament i disponibilitat.
Els preus dels productes s'especifiquen en la Botiga On-line de Gallissa.com. Aquesta informació està subjecta a possibles canvis sense previ avís. Per favor asseguri's d'actualitzar el seu navegador regularment per a poder disposar dels preus actualitzats. Els preus publicats inclouen l'I.V.A.
Les despeses d'enviament es cobraran en la mateixa comanda. El cost de l'enviament, per a paquets fins a 40kgs. volumètrics, es notificarà en el mateix moment de la creació de la comanda. En el cas de superar el pes indicat es valorarà a part i notificarà al client en el correu de validació (veure apartat 5)
La disponibilitat dels productes es confirmarà en el correu de validació (veure apartat 5), sempre abans del pagament.
 
En cas de voler una quantitat important d'algún producte, el pagament es realitzarà al fer la comanda en ferm i el termini de lliurament, superior a l'habitual, començarà a comptar des de la recepció del pagament al nostre compte corrent..
 
 
5. Lliurament de la comanda.
Gallissa.com enviarà el material sol·licitat en la comanda a l'adreça que ens indiqui en el mateix. Les dates d'expedició a destinació, així com les tarifes d'enviament i disponibilitat, aniran reflectides en el correu de validació, realitzat per Gallissa.com, amb la finalitat de proporcionar la màxima fiabilitat en el lliurament i ports de la comanda. La comanda s'enviarà una vegada Gallissa.com hagi rebut el cobrament efectiu de la mateixa (veure apartat 6) en un termini màxim de 3 dies laborables,  excepte que s'en indiqui un altre en el correu de validació. 
Els drets sobre la mercaderia passaran al client al fer efectiu el pagament de la comanda. Els danys que pugui patir la mercaderia una vegada lliurada al comprador passen a ser responsabilitat del mateix en el moment del lliurament.
Gallissa.com treballa, habitualment, amb les següents agències de transport: OXPERTA i MRW, realitzant també en ocasions el lliurament el personal de l'empresa o per correus. Gallissa.com escollirà en cada cas si fa el lliurament pel seus mitjans o per agència i, en aquest cas, triarà la companyia a utilitzar en cada enviament.
Si té algun dubte o incidència amb la seva comanda ha de posar-se en contacte amb nosaltres per a trobar una solució com més aviat millor. Veure la secció de "servei d'atenció al client".
 
6. Forma de pagament.
Targeta de Crèdit: Enllaç a Passarel·la Bancària per a formalitzar el pagament (veure apartat Compra Segura)
Gallissa.com admet les següents targetes VISA, Mastercard.
Gallissa.com declina la responsabilitat en cas de falta de crèdit en les targetes en el moment de realitzar el cobrament, en aquests casos la comanda serà anul·lada.
Transferència bancària: També existirà l'opció de modalitat de pagament per Transferència Bancària. Escollint aquesta opció el client haurà d'abonar l'import de la comanda, una vegada confirmat per Gallissa.com, en el compte indicat en el correu electrònic de validació.

 
7. Canvis.
Sota cap concepte s'acceptarà un canvi que no hagi estat notificat i autoritzat prèviament. En tot cas aquest s'haurà de notificar en les 24 hores següents a la recepció de la comanda i es procedirà com segueix:
7.1. Mercaderia defectuosa.
En cas que la mercaderia arribés defectuosa, el client haurà de guardar aquesta mercaderia i posar-se en contacte amb GALLISSÁ a través d'un missatge que podrà trobar en la secció "necessita ajuda?" per a solucionar el problema. GALLISSÁ informarà al client del procediment a seguir.
Si el fabricant conclou que el material ha de substituir-se el client haurà d'enviar la mercaderia a ports deguts a l'adreça de GALLISSÁ. Els productes defectuosos seran enviats al fabricant i una vegada reparats, o substituïts, GALLISSÁ els enviarà de nou al client a ports pagats.
7.2. Canvis.
Si el canvi es deu a un error per part del client aquest correrà amb les despeses d'enviament més 6 euros en concepte de despeses administratives.
En cas que l'error fos a causa de GALLISSÁ, el client rebrà la mercaderia sol·licitada sense cost addicional i se li informarà del procediment a seguir per a la devolució del producte equivocat.
Per a acceptar un canvi tant el producte com l'embalatge han d'estar en perfecte estat i amb tot el contingut original. També ha d'incloure's en l'enviament una còpia de la factura.
GALLISSÁ es reserva, en tot cas, el dret d'acceptar el canvi fins a la comprovació final del producte retornat. En el cas de no ser acceptat s'informarà al client amb la deguda documentació justificativa del motiu de rebuig.

 
8. Devolucions.
Si el client considerés que el producte no és el que esperava haurà de posar-se en contacte amb GALLISSÁ en el termini màxim de 24 hores des de la recepció de l'enviament i remetre, prèvia autorització,el producte degudament embalat i a ports pagats a GALLISSÁ.
En tot cas GALLISSÁ es reserva el dret de no acceptar la devolució fins que hagi verificat l'estat del producte retornat. En el cas de no ser acceptada, s'informarà al client amb la deguda documentació justificativa del motiu de rebuig.

9. Llei vigent i jurisprudència.
El contracte entre el comprador i GALLISSÁ està subjecte a les lleis espanyoles vigents.

 
10. Invalidesa de termes i condicions.
Si per qualsevol raó aquests termes i condicions fossin inaplicables, la validesa dels termes i condicions no es veuran afectats tret que el propòsit substantiu del contracte es vegi frustrat.